Parenting

Studiu: Să fii mamă echivalează cu un job de 98 de ore pe săptămână

Studiu: Să fii mamă echivalează cu un job de 98 de ore pe săptămână - RevistaMargot.ro

Știm cu toții că părinții nu au zile libere, iar noile studii arată cât de greu este să fii mamă. Conform unui studiu recent citat de site-ul Mother; la care au participat 2.000 de mame americane ale căror copii aveau vârste cuprinse între 5 și 12 ani; mamele ar lucra de fapt în jur de 98 de ore pe săptămână. Ca și cum acestea ar avea două slujbe cu jumătate de normă.

O mamă obișnuită se trezește de regulă la ora 6:23 a.m. și munca sa nu încheie înainte de 20:31 seara.

„Rezultatele sondajului subliniază cât de exigent este rolul unei mame și fluxul non-stop al sarcinilor acesteia”, spune Casey Lewis, doctor și specialist în nutriție la Departamentu de Sănătate și Nutriție al companiei Welch’s.

Mamele participante la studiu spun că se consideră norocoase în zilele în care reușesc să aibă o singură oră doar pentru ele.

Patru din zece dintre mamele intervievate au declarat că viața lor este ca o serie de sarcini care nu se încheie pe parcursul unei întregi săptămâni.

În ciuda sarcinilor solicitante, mamele intervievate au declarat că există totuși „salvatori”. În topul listei a ceea ce le ușurează viața mamelor se numără șervețele pentru bebeluși și șervețelele umede; iPad-urile, emisiunile TV pentru copii, mâncarea pe care o comanzi la domiciliu, cafeaua, Netflix, bunicii și doicile.

Este clar că multe mame muncesc la capacitate maximă; așa că nu este surprinzător faptul că 72% dintre acestea mărturisesc că se chinuie să-și hrănească copiii cu gustări și mese sănătoase. A te ocupa de mesele familiei implică una dintre treburile care implică extrem de multă responsabilitate; așa că dacă nu ai un partener sau pe cineva care să te ajute, nu te sfii să comanzi mâncare din când în când.

Ar putea fi deprimant să citești că o mamă lucrează în medie 14 ore pe zi; ceea ce reprezintă în esență echivalentul a două locuri de muncă cu jumătate de normă. Desigur, constatările nu sunt în întregime surprinzătoare pentru multe dintre mame. Dar ceea ce este important în ceea ce privește acest studiu este că și restul societății află astfel că mamele au nevoie de susținere, de sprijin la locurile de muncă și în cadrul comunității în care trăiesc.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.