Parenting

Ținute maternity, ideale pentru sezonul rece

Ținute maternity - revistamargot.ro

Frigul şi-a făcut apariția de la o vreme-ncoace, ești însărcinată şi nu știi cu ce să te mai îmbraci?

Vrei să porți haine care să fie atât comode şi călduroase, dar în același timp şi elegante?
Ținutele maternity le poți compune şi din haine normale pe care le găsești în cât mai multe magazine şi pe care nu este neapărat nevoie să le cauți în magazinele destinate femeilor gravide.

Astfel, le vei putea purta şi după sarcină, în perioada în care alăptezi sau în timpul ieșirilor cu bebelușul.

Iată ce trebuie să conţină garderoba unei gravide în sezonul rece:

Bluză care se leagă sub sâni, în care gravidele sunt foarte comode, sursa foto: Pinterest

– Pentru zilele în care soarele încă îşi face apariția sunt recomandate trench-urile care se închid sub piept şi acoperă foarte bine burtica.

– Burtica va sta la căldurică şi într-un palton în stil milităresc sau într-o jachetă mai largă cu croială de tip A sau O. Datorită croielii, acestea se pot încheia sau lega chiar şi deasupra burticii. De asemenea, o geacă groasă, mai lejeră protejează de frig.

– Bluzele care conțin elastan şi delimitează burtica de bust sunt foarte comode.

– Cardiganurile şi puloverele lungi şi moi sau tunicile sunt ideale pentru o gravidă în sezonul rece. O combinație călduroasă este şi cea dintre o cămașă mai lungă şi un cardigan scurt.

Obiecte vestimentare esențiale garderobei unei gravide, sursa foto: Pinterest

– În garderoba femeii gravide este recomandat să se găsească pantalonii de tip leggings, elastici şi moi care să fie purtați cu bluze mai lungi. Blugii slim-fit de gravidă sunt foarte utili în sezonul rece pentru că materialul care acoperă burtica ţine de cald şi în zona spatelui. Dresurile speciale pentru femeile însărcinate, între 40 şi 90 den sunt perfecte în zilele friguroase.

– Rochiile tip uniformă din țesături groase, cele de tip salopetă sau cele tricotate sunt potrivite a fi purtate de gravide în sezonul rece.

– Ghetuțele şi cizmulițele cu talpa joasă, de preferat antiderapantă sunt ideale când afară este frig.

În sezonul rece, ținutele maternity trebuie să fie din materiale naturale, moi la atingere care să nu jeneze la cusături, să nu favorizeze transpirația şi să protejeze burtica de frig. Indicate sunt cașmirul, lâna, catifeaua sau bumbacul.

Evită să îți echipezi garderoba în sezonul rece cu lucruri nefolositoare şi orientează-te spre ținutele din materiale de calitate, care să îți ţină de cald, dar să îți şi ofere o notă de eleganţă.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.