Sfaturi pentru mame

Tu, părintele, ești principalul model în viață al copilului

Tu, părintele, ești principalul model în viață al copilului - RevistaMargot.ro

– Ecaterina Andronescu a declarat că vrea să schimbe prevederile legale privind repetenţia în clasele primare şi să ofere posibilitatea învăţătorului de a lăsa repetent un copil, prin schimbarea legii. Ministrul Educaţiei mai precizează că este o greşeală această prevedere din lege. (Mediafax)

– Anchetă neobișnuită în cazul unei profesoare de limba engleză din Cluj. Aceasta a fost reclamată că a folosit cuvântul „foot” când a predat elevilor de clasa a III-a lecția despre părțile corpului. Și pentru că „oo” se pronunță „u”, mama unui elev a reclamat-o că folosește cuvinte obscene. (Hotnews)

– Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat vineri, la Constanţa, la festivitatea de aniversare a centenarului Colegiului Naţional “Mihai Eminescu”, că ministerul elaborează un proiect pe fonduri europene pentru achiziţionarea şi dotarea şcolilor cu table inteligente şi cu tablete electronice ce vor fi oferite tuturor elevilor, potrivit Agerpres

– Manualul de Limba şi Literatura Română de la clasa a IV-a conţine informaţii fără nicio bază ştiinţifică. Potrivit manualului, “în Munţii Bucegi, în preajma stâncilor Babele şi Sfinxul există o porţiune de un kilometru pătrat în care organismul nu oboseşte şi se înviorează brusc”. În acelaşi text se mai spune că “este probabil cea mai interesantă descoperire făcută vreodată în România”, fără a preciza însă nicio sursă. De asemenea, elevii mai pot citi că “în credinţa populară românească, se spune că avem de-a face cu legendarul loc dintre cer şi pământ numit Gură de Rai, un spaţiu între cer şi pământ cu caracter sfânt, un loc benefic”. (Hotnews)

– Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat recent proiectul pentru modificarea Legii Educaţiei, prin care este instituită obligaţia pentru consiliile locale să acorde burse de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevii de la cursurile cu frecvenţa din învăţământul preuniversar. (Adevărul)

– “Școala de cartier este școala de cartier, copilul acolo trebuie să meargă, în circumscripția lui de domiciliu”, a declarat ministrul Educației. Ecaterina Andronescu a anunțat, într-o emisiune la Digi 24, că susține “întreruperea ideii de rezidență la un prieten, la cineva de acolo de unde e școala, unde consideră părintele că se realizează copilul lui, pentru că toate școlile trebuie să fie bune”. (EduPedu)

– Tu, părintele, ești principalul model al copilului. Ceea ce vede la tine, va aplica și el mai târziu. Încearcă pe cât posibil să ai un comportament decent și adecvat față de cei mici, cât și față de cei mari. (Revista Margot)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.