Parenting

5 reguli de urmat pentru prima vizită la frizerie a copilului

5 reguli de urmat pentru prima vizită la frizerie a copilului - RevistaMargot.ro

Prima vizită la frizer poate fi un rit de trecere care se poate transforma rapid într-o experiență traumatizantă pentru un copil, dar și pentru părinții săi.

Nu vrem să ieșiți în fugă din coafor cu copilul în brațe, așa că am selectat o serie de lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de primul tuns al copilului la un frizer.

1. Alegeți cu grijă frizerul

Nu este suficient să știe să țină foarfeca în mână pentru a tăia buclele micuțului.

Mulți dintre frizeri nu au nicio empatie față de copii. Nu există cursuri de formare specială în frizerii pentru asta. Totul depinde de experiența pe care o are frizerul și modul său de a fi.

O condiție esențială ar fi să mergeți la cineva la care ați fost la rândul vostru și să discutați înainte cu frizerul pentru a vedea cum se raportează acesta la copii și dacă a mai lucrat cu copii.

Există și saloane destinate copiilor, oamenii care lucrează acolo ar trebui să cunoască modul în care trebuie abordat un pitic. Acest lucru nu garantează însă întotdeauna succesul experienței.

2. Alegeți cu atenție momentul

Ora la care vă programați este un factor ce nu trebuie neglijat.

Modul în care decurge ziua unul copil este dictat de orarul său de somn, de masa, așa că anumite momente sunt de evitat.

Ar fi recomandat să nu mergeți dis de dimineață când copilul este proaspăt trezit din somn și ar putea fi morăcănos.

De asemenea, dacă cel mic începe să plângă în timpul tunsului, acțiunea ar trebui sistată.

3. Pregătiți copilul de dinainte

Totul depinde de vârsta sa de asemenea. Îi puteți explica unde va merge iar în momentul în care intrați în salon îi prezentați locul și faceți cunoștință împreună cu frizerul.

În felul acesta el va fi familiarizat cu spațiul și persoana care urmează să îl tundă și va fi mai receptiv.

4. Alegeți o frizură simplă

Este un copil, nu are nevoie de frizuri extravangante.

Tot acest proces ar trebui să dureze între 10 și 20 de minute pentru ca cel mic să nu stea prea mult pe scaun și să se plictisească.

Fetițele de peste 5 ani pot fi mult mai atrase de această experiență decât băiețeii.

5. Logistică

Scaunul de coafor este ajustabil, însă dacă piticul are 2-3 ani atunci poate că ar fi mai bine să îl ții în brațe cu fața întoarsă spre tine. Frizerul își poate exercita meseria rotindu-se în jurul vostru și toată lumea pleacă acasă fericită.

Dacă vorbim de un copil puțin mai măricel atunci lucrurile vor fi mai simple. Tot ceea ce va trebui să-l faceți să înțeleagă este să nu facă mișcări bruște.

 

Sperăm că recomandările noastre vă vor fi de ajutor, iar dacă și voi aveți sfaturi de împărtășit suntem nerăbdători să le aflăm!

5 reguli de urmat pentru prima vizită la frizerie a copilului - RevistaMargot.ro

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.