Sfaturi pentru mame

Aproximativ 4.500 de şcoli, dotate cu wireless până în 2020

Consilieri școlari au boicotat activitățile de evaluare psihosomatică - RevistaMargot.ro

– Autorităţile din Galaţi au început o anchetă după ce pe Facebook au apărut imagini cu mai multe cornuri destinate elevilor, depozitate pe pardoseala şcolii. Din primele cercetări a reieşit că şoferul firmei care distribuie cornuri s-a grăbit şi a găsit uşa şcolii închisă. (Mediafax)

– Elevii majori, nemulțumiți că nu pot ieși din curtea școlii. Consiliul Elevilor din Alba a început o campanie #ElevNuDetinut. Elevii se declară nemulțumiți de interdicția de a ieși în pauze din curtea școlii. Consiliul Județean al Elevilor Alba, structura de reprezentare a elevilor din județul Alba, a început o campanie intitulată #ElevNuDetinut. Elevii atrag atenția că directorii școlilor încalcă Statutul Elevului, care permite părăsirea incintei școlii de către elevii majori. (Hotnews)

– Cadre didactice din Dolj, în top 7 directori de şcoli din ţară. „Managerul Anului pentru Antreprenoriat“, acesta este titlul câştigat de Alexandrina Năstase, directorul Şcolii Gimnaziale „Mihai Viteazul“ din Craiova, şi de Anca Neda, managerul Şcolii Profesionale Valea Stanciului, la Gala Awards din cadrul evenimentului Edu Leaders Forum, organizat de Asociația pentru Valori în Educație. Cele două cadre didactice au ajuns astfel în top şapte manageri la nivel naţional. (Hotnews, citând Gazeta de Sud)

– Nouă din zece liceeni cred că fenomenul fake news este o problemă în România şi aproape jumătate dintre ei au dat share la informaţii despre care au aflat ulterior că erau false, relevă un studiu realizat în septembrie, în mediul urban, de Şcoala de Valori şi Unlock Market Research, în cadrul proiectului „Găina care a născut pui vii” şi prezentat marţi, într-o conferinţă de presă, împreună cu un ghid pentru profesori. (Adevărul)

– Ecaterina Andronescu, noul ministru al Educaţiei, a declarat că manualul unic nu este o decizie tocmai fericită şi prin competiţie ar creşte calitatea manualelor, potrivit Ştirilor Pro TV. Declaraţia vine la puţin timp după ce Ecaterina Andronescu a fost numită ministru pe postul lăsat vacant de fostul ministru Valentin Popa. (Adevărul)

– Un număr de 4.500 de şcoli gimnaziale vor fi dotate cu echipamente wireless până în 2020. De asemenea, pentru 2.000 de instituţii de învăţământ va fi creată infrastructura tehnică necesară utilizării resurselor şi serviciilor de tip OER şi WEB 2.0 în educaţie, prin intermediul unui proiect finanţat din fonduri europene. Costul este de circa 45 de milioane de euro, a transmis luni de Ministerul Comunicaţiilor. (Adevărul)

– Drepturile şcolarilor din România sunt încălcate, deşi acestea sunt adoptate prin Legea Educaţiei. Aproape jumătate dintre elevi consideră că sunt discriminaţi şi evaluaţi nedrept de către profesorii de la clasă, iar pentru 87% nu a fost decontat integral transportul către şcoală. Cel puţin aşa arată rezultatele unui raport publicat recent de Consiliul Naţional al Elevilor. (Adevărul)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.