Comunitate

Carrefour România – inițiativă nouă pentru colectarea uleiului folosit

În sfârșit, încep să apară și la noi măsuri menite să protejeze mediul înconjurător. Veștile bune vin azi dinspre Carrefour România care a anunțat că va introduce o serie de astfel de măsuri verzi, în toate magazinele sale din București și din țară. Cele mai importante măsuri sunt: colectarea uleiului alimentar folosit, pentru care va oferi la schimb ulei proaspăt și punga 100% biodegradabilă la raioanele de legume-fructe, măcelărie și pește.

Programul se numește Duminica Verde, iar primele măsuri anunțate sunt:

Colectarea uleiului alimentar folosit

La fiecare 3 litri de ulei folosit, Carrefour îți oferă la schimb 1 litru de ulei proaspăt, marca proprie, iar la 5 litri de ulei folosit, primești 2 litri de ulei proaspăt. Începând cu această duminică, inițiativa va fi disponibilă în Carrefour Băneasa, iar până la finalul lunii va fi implementată în toate cele 35 de hypermarketuri Carrefour.

Acțiunea este implementată cu sprijinul organizației Respiră Verde, care va colecta și procesa uleiul folosit pentru a-l transforma în biocombustibil și alte derivate.

Mai mult, începând cu 1 noiembrie, uleiul va putea fi colectat și prin aplicația BRINGO. Utilizatorii pot anunța livratorii direct din aplicație intenția de a preda uleiul folosit, iar în momentul aducerii comenzii, livratorul va prelua uleiul și va oferi în schimb clientului ulei proaspăt.

Un singur litru de ulei alimentar aruncat în canalizare poluează un milion de litri de apă, aceasta reprezentând cantitatea necesară unui adult pentru a supraviețui timp de 14 ani. Conform Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, 99% din cantitatea de ulei uzat produsă de consumatorii casnici ajunge în canalizări, cu consecințe grave asupra mediului încpnjurător.

Introducerea pungii 100% biodegradabile la raioanele fructe-legume, măcelărie, pește, mezeluri, produse congelate vrac și mâncare pentru animale vrac, contra sumei de 0.1 lei bucata. Pungile de plastic nu vor mai fi disponibile în Carrefour, reducând astfel un consum de aproape 6 milioane de pungi pe lună.

Plata cu PET-ul

Programul se va extinde în alte 5 orașe, în care clienții pot achiziționa fructe și legume de la producătorii locali cu 1PET/ bucată. Caravana Plata cu PET-ul continuă în intervalul 25 octombrie – 3 noiembrie în Oradea și Timișoara, iar în intervalul 8-17 noiembrie în Buzău și București Park Lake. Plata cu PET-ul a avut loc deja în București (Băneasa), Cluj și Constanța.

Caserola proprie

Carrefour le oferă clienților săi posibilitatea de a veni cu propria caserolă la raioanele de gastronomie, mezeluri-brânzeturi-măsline, brutărie-patiserie-cofetărie, măcelărie, pește. Scopul măsurii este de a  reduce astfel, împreună, peste 5 milioane de caserole de plastic, folosite de clienții Carrefour în 2018.

 

 

 

 

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.