Parenting

De ce mamele sunt lideri excepționali la locul de muncă

De ce mamele sunt lideri excepționali la locul de muncă - RevistaMargot.ro

Cel mai dur job din lume nu este cum vă imaginați în domeniul construcțiilor, al mineritului ori al afacerilor, ci în cel al parentingului.

Psihologii spun ca o mamă este, de cele mai multe ori, un angajat excelent, bun organizator și lider pentru că ea are anumite calități „înzestrate”, care o ajută să crească și să educe copii și să țină lucrurile sub control. Experiența parentingului le face pe unele femei să devină lideri excepționali la locul de muncă.

Concluzia tuturor studiilor care s-au făcut este foarte clară: niciun job nu aduce satisfactii mai mari decât acela de mamă. Experții susțin că nimeni nu se naște lider, iar cel mai bun training de leadership nu îl conferă nicio  carte sau un curs, ci anumite situații din viață.

De ce mamele sunt cei mai buni lideri la locul de mucă? Vă prezentăm mai jos cinci motive:

1. Mamele sunt responsabile

Specialiștii în leadership susțin că orice persoană care trece la o poziţie de manager trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru muncă şi rezultatele întregii echipe.

Femeile care ocupă rolul de leader și au acasă unul sau mai mulți copii s-au responsabilizat încă din ziua în care au aflat că vor deveni mame.

Testul cu două liniuțe aduce în viața unei femei schimbări profunde, începând cu responsabilitatea.

Viitoarea mămică se simte responsabilă pentru copilul care urmează să vină pe lume, iar această calitate devine tot mai pregnantă atunci când copilul se naște și apoi crește.

De cele mai multe ori, responsabilitatea mamelor în relația cu copii ei – responsabilitatea de a-i crește și de a-i educa, de a-i ajuta să se cunoască și să se dezvolte etc – o transformă într-un adevărat lider.

Mamele au o capacitate incredibilă de adaptare și, tocmai de aceea, ele devin buni organizatori și la locul de muncă.

 

2. Mamele își îndeplinesc întotdeaua sarcinile

Un conducător foarte bun are întotdeauna mare încredere în forțele proprii și reușește să transmită acest lucru și angajaților săi – se precizează în manualele de leadership.

Unei mame îi reușește perfect acest lucru, pentru că este persoana care, în fiecare zi, își duce la capăt toate sarcinile pe care le are de rezolvat într-o zi.

Nimeni nu știe mai bine decât ea să se descurce, iar acest fapt îi dă încredere.

În plus, puterea exemplului este o caracteristică foarte puternică a unui lider, iar acest lucru este experimentat frecvent de mame, care își educă copiii ținând cont de propria persoană.

3. Mamele sunt bune organizatoare

Într-o familie cu copii, organizarea este cuvântul cheie.

Orice mamă știe cât de importante sunt folosirea eficientă a timpului, planificarea și organizarea sarcinilor și a activităților ce trebuie făcute.

Tocmai de aceea, unei mame care are poziția de leader la serviciu ii este foarte ușor să se organizeze.

De multe ori, este mai greu să organizezi activitățile pentru unul, doi sau trei copii decât să stabilești sarcini pentru 50 de angajați.

4.  Mamele sunt capabile să acorde susținere celor din jur

În cazul în care o mamă ocupă o funcție de conducere într-o organizație, ea ar putea să fie, cu ușurință, deschisă la problemele subordonaților săi.

Această calitate a dobândit-o din familie, când trebuie să fie disponibilă oricând pentru copiii săi. Nu contează că este miezul nopții, mama trebuie să fie alături de cel mic atunci când acesta plânge ori are febră. Această situație îi conferă, uneori, mamei capacitatea de a acorda sprijin celor din jur.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.