Sfaturi pentru mame

Editura Curtea Veche retrage de pe piață o carte care încuraja lovirea copiilor

Editura Curtea Veche retrage de pe piață o carte care încuruja lovirea copiilor - RevistaMargot.ro

– În 1336 de şcoli din Bulgaria, joi, 31 ianuarie 2019, au fost sistate orele de curs, a informat Biroul de presă al Ministerului Învăţământului şi Ştiinţei de la Sofia, citat de Rador.(Hotnews)

– Directoarea Colegiului “Gheorghe Şincai”, Silvia Muşătoiu, şi primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, se vor întâlni săptămâna viitoare la Ministerul Educaţiei pentru a discuta despre situaţia contractului administrativ-financiar care ar trebui, potrivit legii, să existe între primărie şi directoare. Cel puţin asta promite Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, care a declarat pentru HotNews.ro că a vorbit atât cu directoarea, cât şi cu primarul. Reamintim că directoarea de la Colegiul “Gheorghe Şincai” din Capitală a primit săptămâna aceasta două sesizări din partea inspectoratului prin care i se pune în vedere să „respecte legea” pentru că altfel riscă să piardă finanţarea.(Hotnews)

Reamintim că directoarea Colegiului Naţional “Gheorghe Şincai” din Bucureşti refuză să semneze un contract cu Primăria Sectorului 4 pentru că este modificat şi impune instituţiei de învăţământ să achiziţioneze produse doar furnizorii ”agreaţi”, care au preţuri mai mari. Ea acuză că una dintre clauze prevede că orice achiziţie poate fi făcută doar cu aprobarea primarului Daniel Băluţă. (Mediafax)

– Clădirea şcolii din localitatea Lunca Cetăţuii, comunca Ciurea din judeţul Iaşi a fost cuprinsă azi-noapte de un incendiu de proporţii care a acoperit o bună parte din acoperişul instituţiei de învăţământ. Nu au fost înregistrate victime. (Mediafax)

– Profesori, studenţi, dar şi personal didactic auxiliar şi administrativ din cadrul Academiei de Studii Economice vor putea participa, de-a lungul întregului an universitar, la cursuri de prim ajutor. O primă serie de astfel de cursuri va avea loc sâmbăta aceasta. (Adevărul)

– Ministerul Finațelor anunță în prezentarea Bugetului că pentru Educație s-au alocat suplimentar de la bugetul de stat, comparativ cu anul 2018, cca. 9,8 miliarde lei, reprezentând o majorare de 47%. Banii ar fi pentru acoperirea creșterilor salariale și pentru investiţii (2 miliarde lei). (EduPedu)

– Curtea Veche Publishing a republicat în 2013 o carte “care încurajează lovirea copiilor”, scrisă de Zig Ziglar, în traducerea Irinei Margareta Nistor, iar în urma comentariilor din partea cititorilor editura a decis să retragă volumul de pe piaţă, oferind la schimb celor care l-au cumpărat un altul din portofoliul parenting. Cartea va fi retipărită și relansată cu o notă explicativă.(News.ro)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.