Sfaturi pentru mame

Ceasul inteligent Safe-KID-One, destinat copiilor, retras de pe piață

Trauma de separare la copii - RevistaMargot.ro

– Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, afirmă că este de neacceptat ca elevii să fie meditaţi chiar de către profesorul lor de la clasă sau să facă orele de after school cu învăţătoarea lor şi afirmă că ar fi necesare anumite reglementări legislative în acest sens, transmite Agerpres.

– O companie de haine pentru bebeluşi din Australia a oprit votul public într-o competiţie pentru desemnarea „celui mai simpatic copil“, după ce părinţii micuţilor au început să lase comentarii răutăcioase despre bebeluşii rivali. (Adevărul)

– Autorităţile Uniunii Europene (UE) au emis un ordin de retragere de la comercializare a ceasului inteligent Safe-KID-One destinat copiilor, comercializat de către o companie din Germania, pe motive de securitate sau confidenţialitate, această decizie fiind o premieră la nivelul Executivului comunitar.

Ceasul este dotat cu o serie de caracteristici, inclusiv un tracker GPS, un difuzor şi un microfon, precum şi funcţii de apel şi SMS. ‘Aplicaţia mobilă care însoţeşte gadget-ul are o comunicare necriptată cu serverul sau de backend, iar acesta permite acces neautorizat la date. În consecinţă, date precum istoricul locaţiilor, numerele de telefon, numărul de serie pot fi cu uşurinţă preluate şi modificate. Un utilizator rău intenţionat poate să trimită comenzi unui ceas, să-l facă să apeleze orice număr îşi doreşte, poate comunica cu copilul care poartă dispozitivul sau îl poate localiza prin intermediul GPS-ului’. (DC News1)

– Curtea de Justiție a UE: Alocațiile pentru copii într-un stat UE sunt acordate indiferent dacă părintele din altă țară lucrează sau nu.

Dreptul Uniunii nu impune ca o persoană să desfășoare o activitate salariată într-un stat membru pentru a beneficia pe teritoriul acestui stat de alocații pentru copiii săi cu reședința în alt stat membru, arată decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene. ( Hotnews)

– Dezvoltarea socială depinde într–o oarecare măsură de temperamentul copilului, dar în cea mai mare parte rolul determinant îl joacă experiențele cu care acesta se confruntă. Orice acțiune a copilului trezește în acesta o serie de sentimente și îl ajută la dezvoltarea socio-emoțională. (Maegot)

– Fă în așa fel încât ora de somn să fie un moment special. Ar trebui astfel să interacționezi cu copilul într-un mod afectuos, dar ferm. Participă la rutina de culcare, apoi stinge lumina și pregătește-l pentru somn.

Ia măsuri dacă observi că micuțul tău nu se odihnește cât trebuie pentru că somnul joacă un rol important atât pentru organismul copiilor, cât și pentru cel al adulților.

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.