Sfaturi pentru mame

Sfaturi pentru mame-Costurile educației s-au dublat în ultimii 8 ani

Copiii din Slovenia și Japonia, cei mai activi din lume - RevistaMargot.ro

– Colegiul Medicilor, despre cazul copilului mort la Sanador: Nu e legătură directă între verdictul medicilor legişti şi o eroare. Rezultatele anchetei ar putea fi făcute publice abia peste un an. Decesul copilului este proba necesară, dar nu şi suficientă pentru a stabili vinovăţia cuiva, anunţă reprezentanţii Colegiului Medicilor în cazul decesului băieţelului de la Sanador, precizând că nu este o legătură directă între verdictul dat de medicii legişti şi o eventuală eroare medicală. (Mediafax)

– Un autocar în care sunt 46 de copii a rămas blocat în zăpadă, miercuri seara, pe drumul spre staţiunea Păltiniş, din judeţul Sibiu, mai multe autospeciale ale ISU Sibiu intervenind pentru a transporta copiii la cabană, a transmis corespondentul MEDIAFAX.

– Pacienţii din România cu probleme de fertilitate susţin că pentru procedurile de fertilizare in vitro (FIV) au cheltuit între 1.000 şi 5.000 de euro, însă sunt unii care spun că tratatamentele de după FIV pot ajunge la 20.000 de euro, se arată într-un studiu al Asociaţiei pentru Reproducere Umană. (Mediafax)

– În 8 ani costul mediu cu un copil la școală s-a dublat. Părinții plătesc cu 38% în plus la meditații și cu 45%, pe pachețelul zilnic. Educația gratuită pentru copil îi costă pe părinți 3.093 de lei pe an, în medie. Asta este concluzia studiului organizației Salvați Copiii, publicat în septembrie 2018. Raportul arată valori mai mari în orașe faţă de rural (3.351 de lei, faţă de 2.757 de lei). Iar una dintre cele mai importante concluzii ar fi aceea că, de la ultimul studiu Salvaţi Copiii pe această temă, realizat în 2010, costul mediu pe copil s-a dublat. (Hotnews)

– Numărul violenţelor din unităţile de învăţământ preuniversitar din Capitală a fost de 2,3 ori mai mare anul trecut comparativ cu perioada 2016-2017. Cel puţin aşa arată ultimul raport al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (IŞMB). (Adevărul)

– Bacalaureatul românesc ajunge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Şase tineri au depus plângeri la CEDO, pentru modalitatea în care este organizat examenul de BAC, pentru absolvenţii claselor cu predare în limba minorităţilor naţionale. (Adevărul)

– România e pe primul loc în Europa la încrederea în vaccinul anti-gripal și pe locul 20 la vaccinurile pentru copii. (Edupedu)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.