Sfaturi pentru mame

UPDATE: Ministrul Sănătăţii a acceptat ca în România să fie declarată epidemie de gripă

Ministrul Sănătăţii nu a acceptat ca în România să fie declarată epidemie de gripă - RevistaMargot.ro

– Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, miercuri dimineaţă că e declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutive şi sunt 54 de decese din cauza bolii. (Mediafax)

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea declarase marţi seară, că nu poate spune dacă în România este sau nu epidemie de gripă deoarece spitalele nu au făcut raportări corecte ale cazurilor de îmbolnăviri.

– Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, la Braşov, că în şcolile unde absenteismul este mai mare de 20 la sută se poate lua măsura suspendării cursurilor. 25.000 de doze de vaccin vor fi distribuite suplimentar, în teritoriu. (MEDIAFAX)

– Numărul absolvenților de studii superioare a scăzut în perioada 2014-2016 cu circa 12 mii de persoane. În 2016, cele mai recente date detaliate oferite de Institutul Național de Statistică arătau faptul că cel mai amplu declin a avut loc în privința absolvenților de doctorate, al căror număr a scăzut cu 47,3% față de 2014. Pe domenii, cifrele Eurostat arată că procentul absolvenților de învățământ superior din România, în 2016, este mai mare decât media Uniunii Europene mai ales la drept și administrație, științe naturale și matematică, inginerie și construcții. (EduPedu)

– Profesorii de la Colegiul „Gheorghe Şincai” din Capitală se revoltă faţă de propunerea Primăriei Sectorului 4 ca toate cheltuielile şcolii să se facă numai cu acordul primarului, fiind agreați doar anumiți operatori economici. Aproape 50 din cei 62 de profesori ai şcolii au semnat o petiţie în care se declară solidari cu directoarea Silvia Mușătoiu, spunând că în cazul demisiei acesteia vor intra în grevă generală, pentru că nu pot “rămâne cu ochii larg închiși în fața nedreptății”. Cadrele didactice vor să trimită petiția ministrului Educaţiei, Primăriei Sectorului 4 şi Inspectoratului Școlar al Municipiului Bucureşti. (Hotnews)

– Elevii din învățământul preuniversitar intră, de vineri, 1 februarie, în vacanţa intersemestrială. Cursurile şcolare se reiau luni, 11 februarie, iar următoarea vacanță va fi cea de primăvară. (Hotnews)

– Creşte îngrijorător numărul de şcoli închise, iar cauzele nu sunt puţine: abandonul şcolar, scăderea natalităţii, dar şi plecarea multor familii, cu tot cu copii în străinătate. (Știrile Pro Tv)

– Gripa face ravagii și în Europa. Situaţia este foarte gravă şi în alte ţări ale Europei. De exemplu, în Croaţia cinci persoane au decedat din cauza acestui virus, iar numărul celor bolnavi a depăşit 5.000. Situaţie alarmantă există, de asemenea, în Macedonia şi Serbia unde numărul de îmbolnăviri a crescut escaladant. (Evz)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.