Sfaturi pentru mame

Minorii români au o rată de sărăcie de 32,2% (presă)

Consilieri școlari au boicotat activitățile de evaluare psihosomatică - RevistaMargot.ro

– Preşedintele Klaus Iohannis lansează, miercuri, ora 17.00, la Palatul Cotroceni, în dezbatere publică rezultatele proiectului “România Educată”, iniţiat de şeful statului, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Proiectul “România Educată” reprezintă cea mai amplă şi de durată consultare publică desfăşurată până acum în domeniul politicilor publice din educaţie. (Mediafax)

– Sărăcia împărțită pe grupe de vârste arată o situație alarmantă. Peste 32% dintre copiii cu vârsta între 0-17 ani sunt săraci. Ba mai mult, între persoanele de 18-24 de ani, adică tinere, rata de sărăcie este de 31,4%, potrivit INS. (EduPedu)

– „În acțiunile asumate de către Guvern, întâlnim una controversată, cea de a obliga absolvenții de școală profesională să muncească 5 ani în țară. Ca toate celelalte propuneri de a sechestra absolvenții în țară pentru o perioadă de x ani, care arată neputința guvernanților de a asigura un mediu propice dezvoltării afacerilor, este o aberație” – spune președintele Consiliului Național al Elevilor.

– Situaţie revoltătoare într-un oraş din judeţul Vâlcea. În plin val de aer polar, peste o sută de elevi de liceu sunt duşi zilnic la cursuri în microbuze şcolare din care căldura lipseşte cu desăvârşire. Mai grav, vehiculele vechi de peste 10 ani sunt ruginite, au nevoie de piese noi şi sunt cârpite lună de lună pentru a putea circula. Edilul oraşului spune că a făcut investiţii, însă cere ajutor de la prefectură şi de la guvern pentru achiziţionarea unor microbuze noi.

(Observator TV)

– Tot mai mulţi copii manifestă afecţiuni grave de vedere, constată Tatiana Ghidirimschi, medic oftalmolog la centrul medical Low Vision. Fiecare al treilea din cei circa 800 de pacienţi ai centrului este copil, iar în ultimii ani numărul pacienţilor minori a crescut, menţionează medicul, citat de IPN. (Adevărul)

– După ce au dormit o noapte în catedrala de la Alba Iulia. Părinţii elevilor nu erau deloc supăraţi pe profesorul de religie care îi însoţise. (Digi24)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.