Sfaturi pentru mame

Ora de Educație Rutieră, în 10 licee din București

Copiii din Slovenia și Japonia, cei mai activi din lume - RevistaMargot.ro

– Doi profesori şi o contabilă au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti la închisoare cu executarea pedepsei şi plata unor daune de 7 milioane de lei pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare, în legătură cu organizarea concursului de matematică pentru elevi “Arhimede”, potrivit Agerpres.

– Numărul de ore petrecut de elevi la şcoală ar putea fi stabilit prin legea educaţiei, și nu prin ordin de ministru cum este acum. O propunere de modificare a legii educaţiei, ajunsă în comisia de învăţământ de la Senat, prevede că numărul mediu de ore pe care elevii din învăţământul preuniversitar îl vor petrece la şcoală va fi de 20 de ore pentru clasele primare, 25 pentru gimnaziu şi 30 pentru liceu. Printre iniţiatorii proiectului de lege de la Parlament se află şi Ecaterina Andronescu, noul ministru al Educaţiei. (Hotnewws)

– Preşcolarii şi elevii din ciclul primar vor primi gratuit, la grădiniţă şi la şcoală, miere polifloră. Cel puţin aşa prevede un proiect de lege adoptat de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. Legea urmează să fie înaintată pentru promulgare preşedinţiei. Pe de altă parte, reprezentanţii elevilor sunt sceptici în privinţa posibilităţii aplicării măsurii întrucât, în multe judeţe, elevii nici măcar fructe şi legume nu primesc. (Adevărul)

– Elevii din 10 licee din București participă în această perioadă la “Ora de Educație Rutieră la Liceu”. La finalul cursului, elevii ies în curtea liceului, unde pilotul Adrian Grigore “va exemplifica elemente de bază ce țin de siguranța condusului, respectiv poziția corectă la volan, circulația corectă a mâinilor pe volan, precum și prezentarea sistemelor de siguranță pasive și active ale mașinii”, anunță Asociația EDIT, care organizează acest proiect. (EduPedu)

– Studenții îi cer ministrului Educației să pornească masteratul didactic, prin elaborarea planurilor de învățământ pentru acest ciclu. Alianța Organizațiilor Studențești (ANOSR) îi solicită ministrului Ecaterina Andronescu și să-și respecte poziția de acum 3 ani, când “și-a exprimat susținerea pentru modificarea Legii Educației Naționale în vederea asigurării participării studenților în procesul de alegere a rectorilor într-o proporție de minimum 25% din totalul votanților”. (EduPedu)

– Luna decembrie, o perioadă de patimi financiare pentru părinţi. În medie, pentru un singur copil, un părinte da între 100 şi 400 de lei. Costumele, albumele foto şi cadourile pentru cadrele didactice reprezintă cheltuielile cele mai serioase:

COSTUM ÎNCHIRIAT – 50 DE LEI
COSTUM CROIT – 100-150 DE LEI
ALBUM FOTO (5 FOTOGRAFII) – 50 DE LEI
CADOU EDUCATOARE/PROFESOARĂ (DE PERSOANĂ) 30- 50 DE LEI
DULCIURI/SUC SERBARE – 40 DE LEI
CADOU COPIL – 50 DE LEI

Dacă aveţi trei copii, iar pretenţiile sunt mari, ajungeţi şi la salariul minim pe economie. (Știrile Pro Tv)

– Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că numărul copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate este alarmant şi a arătat că statisticile cu care lucrează instituţiile diferă dramatic, punctând că statul trebuie să-i ia în evidenţă cu exactitate. (Agerpress)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.