Sfaturi pentru mame

Salvați Copiii lansează inițiativa „Dă BLOCK agresivităţii!Stop Cyberbullying!”

Salvați Copiii lansează inițiativa „Dă BLOCK agresivităţii!Stop Cyberbullying!” - RevistaMargot.ro

– Ministerul Educaţiei a publicat lista posturilor vacante pentru fiecare judeţ. Examenul scris pentru titularizare are loc anul acesta pe 17 iulie 2019. Potrivit metodologiei de organizare a concursului, profesorii care susţin titularizarea, pentru angajarea pe o perioadă nedeterminată, trebuie să obţină cel puţin nota 7 la examen. De asemenea, înainte de examen, candidaţii care deja predau trebuie să obţină cel puţin media 7 la inspecţia de la clasă. (Hotnews)

– De astăzi, școlile care organizează înscrierea la clasa pregătitoare au “Ziua Portilor Deschise”. Între 26 februarie și 9 martie, fiecare școală va organiza o zi în care părinții și copiii pot vizita clasele pregătitoare si pot afla informații de la profesori. Potrivit metodologiei de organizare a înscrierii la clasa pregătitoare, toate școlile au obligația de a oferi informații referitoare la procedura de înscriere a copiilor în învățământul primar, indiferent dacă părinții fac parte sau nu din circumscripția respectivă. (Hotnews)

– Elevii muncesc la şcoală timp de 7-8 ore, iar acasă, încă 3-4 ore pentru rezolvarea temelor. Asta ar trebui să se schimbe, susţine şi actualul ministru al Educaţiei; care de curând le-a tăiat copiilor o săptămână de vacanţă. (Adevărul)

– Organizaţia „Salvaţi Copiii” a lansat iniţiativa „Dă BLOCK agresivităţii! Şi glumele dor. Stop Cyberbullying!”, căreia i s-au alăturat 2.400 de cadre didactice din 726 de şcoli şi peste 46.000 de elevi, părinţi şi specialişti, la nivel naţional.

Cele mai recente studii realizate de către această organizaţie pentru drepturile copiilor, arată că 54% dintre minori au fost victime ale unor comportamente de hărţuire în mediul online (cyberbullying), procentul fiind semnificativ mai ridicat în rândul fetelor dar şi elevilor de liceu. (Adevărul)

– Toalete de 130.000 de eur0?! O investiție în grupul sanitar al grădiniței din localitatea Izvorani, comuna Ștefănești, județul Argeș ar costa Primăria 130.000 de euro. Consilierii locali au votat proiectul, iar situația a atras reacția întregii comunități (Știrile Pro TV). La grădinița din satul Izvorani sunt înscriși 14 copii.

– Copii care învață să își recunoască și să își exprime sentimentele și emoțiile prin intermediul artei, la atelierele de educație sentimentală „7 Vallies”. Pe 20 și 21 februarie a avut loc, la Muzeul Național de Artă Contemporană din București, prima serie a acestor ateliere de educație sentimentală, pentru copii de 9-13 ani. Atelierele au fost susținute de artiști și traineri din Italia și Cehia. (Edu Pedu)

Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.

 

 

Image via Flickr/Santiago Sanchez

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.