Sfaturi pentru mame

Sfaturi pentru mame-Aproape 100.000 de copii au cel puțin unul dintre părinți plecați la muncă în străinătate

Consilieri școlari au boicotat activitățile de evaluare psihosomatică - RevistaMargot.ro

– Guvernul amână acordarea alocației pentru susținerea familiei, menținând, în schimb, venitul minim garantat pentru cel puțin doi ani, potrivit unui proiect de Ordonanță de urgență obținut de Hotnews. Executivul arată că este “imperios necesară” menținerea aplicării Legii 416/2001 privind venitul minim garantat pentru o perioadă de minimum doi ani, pentru a nu afecta aproximativ 210.000 familii în risc de sărăcie, din care jumătate sunt cu copii. De asemenea, se amână o altă măsură privind acordarea a 500 de euro pentru copii. (Hotnews)

– ​Toate cele 214 şcoli doctorale din România trebuie să-şi obţină acreditarea până la sfârşitul lui 2019. Noul ordin emis de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru evaluarea şcolilor doctorale arată că începând cu 15 februarie 2019 fiecare din universităţi trebuie să fie evaluată de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii Invăţământului Superior sau de o altă agenţie. (Hotnews)

– Aproape jumatate dintre femeile cu varsta de peste 50 de ani sustin ca se confrunta cu scurgeri de urina, aceasta fiind o problema care variaza de la stadiul de neplacere minora, pana la o piedica majora in viata de zi cu zi, potrivit unui nou studiu, conform eurekalert.org. (Medlife)

– La sfârșitul anului 2017, un număr de 94.896 copii din România aveau unul sau ambii părinți plecați în străinătate, iar 17.425 copii sunt afectați de migrația ambilor părinți, se arată într-un studiu experimental publicat de Institutul Național de Statistică și consultat de HotNews. Cei mai mulți asemenea copii sunt din zona Moldovei (Suceava, Bacău, Iași), iar efectele plecării părinților la muncă înafara țării țin de randamentul școlar scăzut, dificultăți de comunicare și relaționare, absentesim școlar și tulburări emoționale. (Hotnews)

– Guvernul a aprobat miercuri un proiect de Ordonanță de Urgență care completează OG 13/2017 privind aprobarea participării României la Programul pentru școli al Uniunii Europene. Proiectul va permite primăriilor de la nivelul comunelor, orașelor și municipiilor să beneficieze de fonduri pentru implementarea programului prin hotărâre a consiliului județean sau a consiliului general al Municipiului București, după caz. (Hotnews)

– Majoritatea părinţilor ştiu că dieta şi regimul de exerciţii ale unei femei gravide influenţează starea de sănătate a bebeluşului, dar se ştie puţin despre influenţa stilului de viaţă al taţilor. Un nou studiu constată că taţii care fac mişcare, chiar şi cu o lună înainte de concepţie, au descendenţi mai sănătoşi. (Adevărul)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.