Sfaturi pentru mame

Sfaturi pentru mame

Sfaturi pentru mame - RevistaMargot.ro

– 40 de școli de la sate, din 26 de județe, intră în anul școlar 2018-2019 cu laboratoare digitale complet echipate și cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică. Peste 130 de directori și profesori de Matematică și Informatică din cele 40 de școli au participat la sesiunile de formare. Aceștia au acces la aplicațiile educaționale instalate pe tablete, la 124 de proiecte didactice adaptate și șase ghiduri de predare digitală. Astfel, 4.500 de elevi din mediul rural învață în Laboratoare Digitale dotate cu 1.150 tablete, 41 de laptopuri, 38 de videoproiectoare și ecrane de proiecție. (Hotnews)

– Directorul executiv al Asociaţiei Editorilor din România (AER), Mihai Mitrică, a declarat duminică, la Salonul de Carte Bookfest Târgu Mureş, că opinia publică s-a concentrat asupra greşelilor din manualele şcolare scoase de Editura Didactică şi Pedagogică, însă nu s-a spus nimic despre calitatea acestora, „care este sub orice standard educaţional modern”. (Hotnews)

– În loc să investească substanţial în educaţia de la bază, respectiv în ciclul preşcolar, primar şi gimnazial, şi în pofida faptului că are cea mai ridicată rată de analfabetism funcţional din Uniunea Europeană (aproximativ 40%), România alocă mai mulţi bani pentru sistemul universitar. Cel puţin aşa arată un studiu recent, realizat de Societatea Academică din România (SAR). (Adevărul)

– Elevii români au obţinut nouă premii la a IV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Limba Franceză (Ohrid, Macedonia, 15 – 19 septembrie); patru premii I (două la probele individuale şi două pe echipe), trei premii II (unul la probele individuale şi două pe echipe), respectiv două premii III (ambele pe echipe). (Adevărul)

– Conform celor mai recente estimări globale ale ONU, 303.000 de femei mor anual din cauza complicațiilor care decurg în timpul sarcinii și nașterii. (The Guardian)

– Proaspetele mame nu sunt protejate în interiorul spitalelor de presiunea făcută de agenții de vânzări care încearcă să profite de pe urma femeilor și le îndeamnă insistent pe acestea să cumpere produse de îngrijire a bebelușilor, la scurt timp după naștere. Mai multe femei au făcut plângeri către conducerea spitalelor britanice și au solicitat protecția mamelor vulnerabile, în fața agenților de vânzări. (The Independent)

– Conform statisticilor, peste 60% din studenții Universității Oxford au fost anterior înscriși în cadrul unor școli private. Aceste cifre demonstrează că educația de top este mai puțin accesibilă tinerilor care profin din medii defavorizate. (The Independent)

Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.