Evenimente

Vino la Garbo Smart Parenting, evenimentul care te învață…în joacă!

Vino la Garbo Smart Parenting, evenimentul care te învață…în joacă! - RevistaMargot.ro

Pe 13 aprilie 2019, la Baby Spa în cadrul Aviației Wellness Center va avea loc evenimentul Garbo Smart Parenting – educație prin joc si joacă.

Prima ediție a conferințelor Garbo Smart Parenting se adresează părinților cu copii de vârstă preșcolară, aflați în pragul intrării în colectivitate, fie aceasta gradiniță sau școală primară.

În cadrul evenimentului, vom descoperi impactul major al jocurilor în dezvoltarea copiilor.

Ce vei învăța la Smart Parenting?

• idei de jocuri creative și educative

• care este rolul jocurilor și al jucăriilor în procesul de învățare.

• unde tragem linia între învățare și suprastimulare.

• idei de jocuri creative pentru acasă.

• de ce, cum și cât facem loc tehnologiei în viața copiilor.

Înscrie-te acum la evenimentul GARBO Smart Parenting!

Între 3 si 7 ani, copiii trebuie să dobândească abilități noi de natură emoțională, cognitivă, fizică și socială care să îi pregătească pentru interacțiunea în grupuri mari, diverse și care să paveze drumul educației formale. Până acolo, bazele educatiei se pun, în fapt, acasă, iar joaca este instrumentul cel mai potrivit pentru a transforma învățatul în distracție.

Primul panel din cadrul evenimentului este dedicat dezvoltării emoționale, intelectuale și sociale a preșcolarului facilitată de jocuri.

Vom afla de la specialiști din domeniu cum contribuie joaca la învățarea exprimării verbale și non-verbale a sentimentelor, la creșterea încrederii în sine precum și la dezvoltarea capacităților de interacționare și cooperare.

De asemenea, în cadrul primulul panel vom discuta despre influența jocurilor educative asupra dezvoltării memoriei și capacității de atenție, a creativității, a gândirii logice, precum și a capacității de ascultare.

Alături de noi la eveniment se află Mihaela Coșescu, autoare de cărți și cântece pentru copii, blogger (creștemoameni.ro), profesoară și mămică de Maria și Mihai. Aceasta susține ateliere de lectură și storytelling cu copiii pe care le împletește în mod fericit cu joaca și muzica. Îi place să creadă că nevoia de conectare cu sine și cu proprii copii îi stimulează creativitatea. Mihaela crede că puterea oamenilor buni va schimba lumea în bine și vrea ca poveștile sale să ajute la creșterea oamenilor de mâine, copiii de azi, dar și la creșterea oamenilor mari care au uitat cum este să fie mici.

De asemenea, în cadrul primul panel îl vom întâlni și psihologul Marius Teodor Zamfir, fondator și formator al Cursurilor de Copii Bright și Presedinte al Asociației pentru Sănătate Mintală a Copilului. De asemenea, el este autorul unor programe de dezvoltare neuropsihologice pentru copii și adolescenți, menite să le crească celor mici viteza de memorare, citire și capacitatea de analiza.

Cel de-al doilea panel este construit în jurul metodelor de implementare blândă a unui regim alimentar sănătos și echilibrat prin intermediul jucăriilor și al jocurilor de rol.

Vom discuta despre cum îi putem ajuta pe copii să accepte hrana naturală, sănătoasă, cât mai apropiată de matricea naturală și prin ce metode ludice le putem schimba perspectiva asupra alimentației.

Învață de la Daniela Dinică și Iulia Manole, tehnicieni nutriționiști și doi dintre specialiștii din spatele Orei de Nutriție:

• cum îi convingem pe cei mici să mănânce
• cum îi ținem departe de tentațiile nesănătoase
• cum introducem gustări și feluri sănătoase de mâncare în alimentația celor mici prin jocuri și jucării.

Mai mult de atât, Anca Grecu, primul doctor în educație acvatică din România va povesti părinților despre impactul pe care sportul îl are asupra copiilor încă de la primele luni de viață și cum contribuie acesta la salturile mentale, la dezvoltarea copiilor și la ameliorarea sau combaterea unor afecțiuni fizice.

 

Vino la Garbo Smart Parenting, evenimentul care te învață…în joacă!  - RevistaMargot.ro

 

 

Partenerii evenimentului:

Avene Sun
Klorane Bebe
Floof
Rainbocorns
Baby Spa
Julius Mainl
Profructta

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.