Sfaturi pentru mame

Mamele trebuie să-și facă curaj și să învețe să ceară ajutor

Consilieri școlari au boicotat activitățile de evaluare psihosomatică - RevistaMargot.ro

– Ninsorile abundente și viscolul din ultimele zile afectează desfășurarea cursurilor școlare în opt județe din vestul țării. Astfel, cursurile vor fi suspendate integral luni, 17 decembrie, în județele Arad, Timiș, Mehedinți și Gorj, dar și în zeci de școli din Caraș-Severin, Hunedoara și Bihor, care au rămas fără curent electric. În Timiș, cursurile școlare sunt suspendate complet și marți, 18 decembrie, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Alte zeci de școli din Arad, dar și una din Satu Mare, vor rămâne închise inclusiv marți, din cauza avariilor la rețeaua de energie electrică.
(Mediafax)

– Plecarea în străinătate a tinerilor cercetători nu este adevărata problemă pentru România, ci faptul că aceștia nu sunt motivați să se întoarcă. Iar acest lucru ține de finanțarea care ar asigura infrastructura necesară unei cercetări eficiente în România. O spune chiar ministrul Cercetării şi Inovării, Nicolae Hurduc, într-un interviu pentru HotNews.ro.

– Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) îi cer ministrului Ecaterina Andronescu ca noua lege a Educaţiei să stabilească o participare de 25% a studenţilor în procesul de alegere a rectorului. „Totodată, am căzut de comun acord asupra faptului că este suficient şi rezonabil ca o persoană să poată deţine funcţia de rector pentru maximum opt ani”, mai precizează ANOSR, în urma unei întâlniri cu ministrul Educaţiei. (Adevărul)

– Scheletele Educației românești bântuie internetul. Dacă un student străin vrea să vadă ce-i propune România în materie de studii superioare, ajunge pe portalul study-in-romania.ro. Acesta este intact, exact ca în ziua inaugurării sale – 9 decembrie 2002, când la minister era aceeași Ecaterina Andronescu. Atunci era la primul mandat de ministru al educației (28 decembrie 2000 – 19 iunie 2003), în perioada guvernului Adrian Năstase, acum este la al patrulea mandat.

– Un copil de 10 ani, din localitatea Zizin, care a încercat să se spânzure în locuinţa sa, după ce bunica l-a trimis la şcoală, a murit, sâmbătă, după cinci zile, la Spitalul de Copii din Braşov, unde fusese ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor. (Mediafax)

– Pe grupele de vârstă 5-19 ani, aproape 20% (19,7%) dintre fete şi aproape 30% dintre băieţi (29,2%) sunt supraponderali, conform unui studiu publicat în octombrie 2017. (Margot)

– Este o mentalitate oarbă la faptul că suntem oameni, că avem limite. Că avem sentimente, nevoi și vulnerabilități. Nevoie de răgaz uneori, de atenție alteori, de o mână de ajutor. Până la urmă nu asta e frumusețea vieții? Să împarți binele și greul cu ceilalți? Fă-ți curaj și cere ajutor înainte să te simți copleșită.(Margot)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.