Sfaturi pentru mame

Sfaturi pentru mame-se elimină fișa de activitate lunară a profesorilor

Sfaturi pentru mame-în România rata mortalităţii infantile este dublă faţă de UE - RevistaMargot.ro

– Ministrul Rovana Plumb a decis eliminarea fişei de activitate lunară a profesorilor, urmând ca activităţile să fie evidenţiate în condica de prezenţă a unităţii de învăţământ, anunţă ministerul Educaţiei. (Mediafax)

– Mii de elevi şi profesori din Galaţi tremură de frig deoarece centralele termice cu care sunt dotate şcolile şi internatele şcolare nu pot fi folosite, unităţile de învăţământ aşteaptând autorizaţiile pentru racordarea la reţeaua de gaze, transmite corespondentul MEDIAFAX.

– Violenţele din şcoli s-au dublat pe hârtie faţă de anii precedenţi, explicaţia fiind una simplă, spun specialiştii în educaţie: profesorii raportează tot mai des agresiunile care se petrec în unităţile de învăţământ. (Adevărul)

– Un sfert dintre copiii români abandonează şcoala înainte de a termina clasa a XII-a, principalul motiv fiind că metodele de predare sunt de pe vremea bunicilor, fără nicio legătură cu lumea înconjurătoare, a declarat, marţi, Măriuca Talpeş, reprezentant al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, într-o conferinţă de presă. (Adevărul)

– Alocațiile din România sunt diferențiate pe vârste. De la naștere până la 2 ani se acordă 200 de lei, echivalentul a 42 de euro, iar între 2 și 18 ani, 82 de lei pe lună, adică 17 euro/lună. Pentru un copil între 2 și 18 ani, asta înseamnă 0,56 de euro cenți pe zi. În lei, suma ar fi 2,73 de lei pe zi.

Potrivit agregatorului independent de prețuri numbeo.com, suma zilnică pe care un român ar trebui să o cheltuiască pe mâncare ar fi de 18,8 lei, pentru a atinge necesarul celor 2.400 de calorii, recomandat pentru un adult. (n.r. copiii între 7 și 10 ani au nevoie de 1.500 până la 2.000 de calorii/zi pentru a fi sănătoși, potrivit Ministerului Sănătății din Marea Britanie.) (Edupedu)

– În doar 8 ani, din 2008 până în 2016, populația în vârstă de muncă, adică cea cu vârste între 25 și 65 de ani, care avea studiile liceale terminate a scăzut cu aproape 2,3 milioane de persoane, potrivit Eurostat. (Edupedu)

– Părinții a trei tineri din Sibiu au fost puși de poliție să refacă pe propria cheltuială pereții pe care copiii lor i-au desenat cu graffiti. “Graffiti nu e artă! Nu murdăriți Sibiul cu mâzgălituri”, transmite Poliția Locală Sibiu.

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.