Sfaturi pentru mame

Urmează vacanța de iarnă

Consilieri școlari au boicotat activitățile de evaluare psihosomatică - RevistaMargot.ro

– Singurul hospice din ţară unde sunt îngrijiţi non stop copiii cu boli terminale funcţionează la Sibiu, iar banii necesari vin, de cele mai multe ori, din donaţii sau din străinătate. Statul, prin sistemul de asigurări de sănătate, asigură 40 la sută din totalul necesar.(Mediafax)

– Elevii din Bucureşti cu vârsta de până la 18 ani vor călători gratuit cu mijloacele de transport în comun ale STB (fostă RATB), potrivit unui proiect al Primăriei Capitalei votat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). (Mediafax)

– Dintre tinerii cu vârsta între 15 şi 29 de ani, 65,1% dintre români locuiesc în case supraaglomerate, acesta fiind cel mai mare procent din Uniunea Europeană, pe locurile următoare situându-se Bulgaria (62%), Ungaria (57%) şi Croaţia (55%), arată Eurostat. (Mediafax)

– Programul de formare pentru profesori merge greu. Niciun curs într-un an:
Peste 400 de specialişti în educaţie au fost selectaţi de Ministerul Educaţiei pentru a deveni formatori naţionali, în cadrul celui mai important proiect de pregătire a 55 de mii de cadre didactice.

A trecut însă un an de la înfiinţare dar nu a avut loc niciun curs. Abia au fost selectaţi specialiştii care îi vor învăţa pe alţi profesori să devină formatori la rândul lor. Din 576 de posturi scoase la concurs, s-au ocupat 416. Asta deşi pentru 4 ore pe zi, un expert ar putea câştiga până la 4000 de lei net pe lună. (Știrile Pro Tv)

– Vacanță de iarnă 2018-2019 cuprinde trei săptămâni libere pentru elevi, iar aceasta se va desfășura în perioada 22 decembrie 2018 – 13 ianuarie 2019. Școala va începe din nou, pe 14 ianuarie 2019. (A1)

– Imediat după naștere au loc modificări hormonale semnificative. Scăderea nivelului de estrogen, progesteron, precum și a hormonului tiroidian pot duce la depresie. Cum în România serviciile de psihoterapie sunt destul de costisitoare și nu sunt decontate de Casa de Asigurări, femeile cu o astfel de problemă pot recurge la servicii gratuite, apelând la numărul 116111. Specialiștii acordă ajutor gratuit în centre din București, Ploiești sau Cluj.(Margot)

– O femeie care alăptează trebuie să fie foarte atentă la reacțiile bebelușului și să elimine din dieta sa acel produs care îl deranjează pe micuț. (Margot)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.