Sfaturi pentru mame

Sfaturi pentru mame-peste 170 de unități de învățământ cu risc seismic, în capitală

Sfaturi pentru mame-în România rata mortalităţii infantile este dublă faţă de UE - RevistaMargot.ro

– România este pe primul loc în UE privind corupţia în şcoli, arată rezultatele unui sondaj realizat de fundaţia Eurofound. Specialiştii spun că vina le aparţine atât elevilor, cât şi profesorilor. Efectele mitei se văd la Evaluarea Naţională, unde elevii au note mai joase decât media semestrială. (Mediafax)

– Cum se simte copilul când își pierde primul dinte de lapte? Speriat, rușinat, fericit, mândru? Specialiștii au descoperit, printr-un nou studiu, că sentimentele copiilor sunt predominant pozitive. De asemenea, aceștia au observat că vizitele anterioare la dentist, atât ale copilului, cât și ale părinților, pe lângă nivelul de educație, influențează modul în care copilul experimentează pierderea primului dinte, potrivit sciencedaily.com. (Medlife)

– Năvodari este oraşul în care copiii (4-6 ani) sunt nevoiţi să meargă în ture la grădiniţă din cauza sălilor prea puţine şi a solicitărilor mari. Sunt doar trei grădiniţe de stat şi una particulară, dintre care două cu program normal, într-un oraş de peste 32.000 de locuitori, potrivit Adevarul.

– Peste 170 de şcoli, grădiniţe, licee şi facultăţi funcţionează în clădiri cu risc seismic, potrivit listei publicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, care a făcut inventarul clădirilor cu risc seismic din Capitală. (Adevărul)

– Aproape 7.000 de cadre didactice au plecat din ţară în ultimii 20 de ani, din România şi au solicitat recunoaşterea profesiei în ţările din Uniunea Europeană, arată un raport al Comisiei Europene. Mai mult de jumătate dintre aceştia au emigrat în Marea Britanie. (Adevărul)

– Ora de Educație Rutieră, proiect organizat de Asociația EDIT în parteneriat cu Primăria București si Poliția Română, a debutat în 140 de școli din Capitală. Elevii de clasele a III-a şi a IV-a învață la „Ora de Educație Rutieră” regulile de circulație și află de ce trebuie să le respecte, în calitate de pietoni. (EduPedu)

– În 2016, România avea cea mai mare pondere a sărăciei în rândul copiilor din toată Uniunea Europeană: 49,2%. (Realitatea)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.